joi, 9 aprilie 2009

Impresii... artistice



De atatea evenimente unul peste celalalt, nici nu mai apuc sa povestesc pe unde am fost si ce-am mai vazut. Noroc cu altii mai putin ocupati, ca mi-aduc si eu aminte ce-am mai facut.

Am fost la spectacol. Ala, Tango Seducction. Sincer? Nu m-a dat pe spate. Mi-ar fi placut mult mai mult un spectacol de tango argentinian. Cred ca ma asteptam sa vad un soi de Cità. Greseala mea, ca n-am avut rabdare sa citesc toata povestea inainte (mai stiti ca am avut link in stanga, chiar deasupra afisului? Aia poveste). Am citit-o in timp ce ma plictiseam in sala, din programul spectacolului, si abia atunci am inteles ce se intampla acolo.
Am priceput ca asteptarile mele erau gresite. Eu credeam c-o sa vad improvizatie, dar Gustavo Russo, creatorul, a inscenat coregrafii. Da, coregrafii. Si a combinat (scrie negru pe alb, ma rog, rosu pe negru :P ) tango argentinian cu balet clasic si contemporan.

De aici toata nebunia aia pe Carmina Burana (da, partea a doua a continut mult Piazzola, si Carmina Burana). Dar, daca mi-am batut capul sa pricep, am vazut ca e un spectacol care vrea sa popularizeze tango-ul prin alte mijloace artistice decat cele proprii. Si mai cred ca exact asta e efectul cautat: publicul sa descopere un dans incitant, fascinant, complex si complicat, care nu e la indemana oricui, sa fie atras si totusi nu prea mult. Fascinatie si mister. Tango :)

Cantacioasa, insa, m-a dezamagit total. Actrita la origine, n-a fost ajutata nici de sunetist, adesea inflexiunile ei, atatea cate avea, pierzandu-se in bogatia bandoneonului. Iar dupa ce am ascultat-o pe Anca Parghel rupandu-si Malena din suflet, imi pare rau, dar nu mai sunt multi cei care sa ma multumeasca pe aceasta partitura. Si nici celelalte doua melodii nu m-au convis ca am fost subiectiva prima data...

In rest, as fi dansat pe muzica orchestrei de tango, mult, mult, mult. Chitara electrica Gibson de langa bandoneon, calda si grava, completa minunat ansamblul.

Pentru curiosi, iata programul, asa cum l-am obtinut in varianta tiparita. (banuiala mea e ca spectacolul a fost ajustat “pe ici, pe colo, prin partile esentiale”, pentru ca n-am reusit sa identific cuplul care mi-a placut, si pentru ca am auzit cantacioasa cu trei partituri, iar in program n-am vazut decat doua... )

Dansatori:

Gustavo Russo – Samantha Garcia
Omar Cacerez – Vidala Barboza
Ariel Perez – Sabrina de Grandis
Esther Garabali – Fernando Rodriguez
Carlos Terraza – Natalia Morales
Martin Epherra – Soledad Fernandez

(io am numarat numai cinci cupluri... dar poate am gresit)

Cantacioasa: Alejandra Canepa

Muzicieni:

Contrabas: Roberto Santocono
Pian: Emiliano Greco
Bandoneon: Lautaro Greco
Vioara: Lucas Ferreyra
Chitara: Alejandro Sancho

Partea I

La Cumparcita (Donato)
Negracha (O.Pugliese)
La Tablada (F.Canaro)
El Portenito (A.Villoldo)
Don Juan (E. Ponzio)
Rodriguez Pena (V.Greco)
La Viruta (V.Greco)
Asi se baila el tango (Randal)
El Entrerriano (R.Mendizabal)
Papas Calientes (Dames)
Malena (Demares – H.Manzi) A.Canepa
Nocturna (J.Plaza)
Bailonga (M.Mores)
Quejas de bandoneon (J.Filiberto)
Nochero soy (O.Herrero)
El Choclo (Villoldo)
El Huracan (Donato)
Lo que vendra (A.Piazzola)

Partea a II a

Tanguera (M.Mores)
Adios Nonino y Verano Porteno (A.Piazzola)
El Bailarin y El Tiempo I (M.Mores)
El Bailarin y El Tiempo II (Pandemonium) (Cosentino)
Los Cielos mas altos (S.Cosentino)
Bendita Buenos Aires (F.Marzan)
La Yumba (O.Pugliese)
Gallo Ciego (A.Bardi)
Libertango (A.Piazzola)
Carmina Burana (C.Orff) – asta nu-i tango, nu innebuniti netu' si playlist-urile :P
Preludio para el ano 3001 (A.Piazzola) A.Canepa
Tangata del alba (A.Piazzola)
Zita (A.Piazzola)

Trebuie insa sa recunosc ca in afara de Cumparcita, Malena si El Choclo, io am crezut ca e numai Piazzola. M-am inselat amarnic, sau mint ei :D

Cam astea au fost impresiile artistice, sedimentate si filtrate.

Maine, va povestesc Passion de Buena Vista. Daca nu uit. Roza... saraca... :P

luni, 6 aprilie 2009

Si ziua cea mare a fost!

A fost o zi frumoasa, asa cum dragul de Costele merita de ziua lui, asa cum mi-as fi dorit sa fie o astfel de zi speciala. Am primit cele mai multe si mai frumoase flori, multi trandafiri, foarte foarte multi, si am mai primit si un borcan de gogosari in otet! (pentru ca am fost cuminte, am primit si reteta acestor gogosari minunati, dar asta este o poveste pentru alta data, la toamna, cand vom procesa gogosari, castraveti si alte muraturi de sezon)




Multumim tuturor celor ce ne-au fost alaturi, fizic sau macar cu gandul.

Urmeaza, in iulie, cea mai importanta parte a ceremoniei: cununia religioasa. Va asteptam!

p.s. Fezerica a plecat :(. S-a dus la o prietena, care se impaca tare bine cu el. Ma bucur ca nu a incaput pe mainile unui pusti nevricos, si ca va face multi alti kilometri in buna stare de aici incolo.

A fost odata ca niciodata...

... o fata. Care s-a sucit, s-a invartit, si dupa ce s-a uitat luuung in stanga, luuung in dreapta, si mai luuuuung inapoi, a decis ca, pen...