A apărut o eroare în acest obiect gadget

joi, 10 septembrie 2009

Yumeeeee!

N-a mai fost demult vorba de ceva bun. Si cum tot ne aflam in plin sezon, iata lungul drum al gogosarilor de la lighean la borcan:
Si reteta? Da, si reteta.

Se aleg gogosarii carnosi, grasi si potriviti ca marime. Cat sa intre pe gura borcanului (10 cm diametru?), frumosi, luciosi, bine bine copti. Se spala si se curata de codite (din piata am invatat ca se curata cel mai bine cu o .... jumatate de tub de spray :))) Stiu, nu avem voie sa gaurim/intepam/aruncam in foc tubul, dar functioneaza, va spun eu ;)(si tot ca remarca, pentru gogosarii mai mici e bun un tub mai subtirel), cu grija, fara a intepa fundul.

Se aseaza in tava, si se pun in fiecare gogosar urmatoarele:
- 1/4 lingurita sare (grunjoasa)
-1/2 jumatate lingurita zahar (brun)
- un catel de usturoi
- o bucatita de hrean (cat catelul de usturoi)
- 1 lingurita ulei (masline extra virgin)
- 1 lingurita otet (de mere si miere de albine)

Se da tava la cuptor potrivit 1/2 de ora. Gogosarii se inmoaie si mai lasa zeama. Se scot din cuptor si se indeasa in borcane cat mai fierbinti, pana ce zeama lor ii acopera. Daca mai trebuie putina (cand se racesc, zeama va fi mai putina, si daca stau in sec nu e bine) se completeaza cu otet de vin.

Optional (am folosit de-a lungul timpului si mi-a placut): boabe de mustar, de coriandru, de ienibahar etc puse si ele in gogosar inainte de a fi bagati in cuptor.

Pofta buna!

miercuri, 2 septembrie 2009

O alta ramurea, ce-i pasa codrului de ea?

A mai aparut o ciuperca dupa ploaie. M-as bucura sa nu fie otravitoare, dar cel putin un sfert din ea este.

Cum se face matematica? Ca io stiam un proverb (ce sa fac, am crescut cu Anton Pann la capatai....)

"Ajunge un mar stricat la un cos cu mere" si
"Ajunge o maciuca la un car cu oale"

Sa mai remarc resursa oferita.... care este accesibila doar cititorilor invitati (si care a fost creata, intretinuta si crescuta de altcineva decat "mandrul" proprietar?)? Sau sa-mi vad linistita de treaba mea, caci

"Ce e val, ca valul trece"?

Cam multe semne de intrebare. Stiti ceva, io am treaba. Si, ca sa-l citez pe Ieerdnaaa, mai copii, mailurile nesolicitate sunt spam. Adica deranjeaza. Adica daca vreau sa stiu aflu singura, nu-mi trebuie tone de informatii pe toate canalurile, ca sa ma muncesc sa le filtrez direct in cosul de gunoi.

In fine, sa-i uram Luciei succes. Pana una alta, a muncit noua luni la BsAs. Macar pentru asta, respect.

p.s. La Sastresa ramane o doamna. Chapeau!


marți, 1 septembrie 2009

De dragoste....

Iti voi incrusta numele tau pe frunzele albastre ale copacilor, si cand va bate vantul adiind peste ele, te va chema in soapta, iar eu voi asculta fericita....

Iti voi scrie numele pe nisip, si vor veni zbuciumatele valuri si-l vor purta spre indepartate limanuri, iar eu il voi intampina in toate porturile lumii stiindu-l totdeauna cu mine....

Iti voi scrie numele pe aripile semetilor vulturi sa ti-l duca in zbor spre inaltimi si sa-l lase acolo pentru totdeauna pentru ca nimeni sa nu-l mai poarte....

Iti voi scrie numele in sufletul meu pentru ca pururi sa-l pot rosti in clipele cand voi avea nevoie de tine....