Si daca e toamna, nu numar bobocii, dar (param pam pam, atentie suspans va rog!) facem muraturi!
Ah, cum, ce e asta?
Pai, aperitiv de iarna. Adica ceva dulce acrisor, bun de mancat in post pe paine, sau langa friptura, sau oricum si in orice situatie.
Eeee? Arata mai bine asa?
Bine, am inteles, vreti reteta.
Iat-o. E simpla.
Aperitiv de iarna
(pentru aprox. 10 borcane de 400 gr)
1 kg morcovi – daţi pe răzătoarea mare
1 kg gogoşari – tăiaţi cubuleţe
1 kg gogonele – tăiate fâşiuţe
1 kg ardei gras (şi/sau capia) – tăiat cubuleţe
Se opăresc in aceasta ordine într-o zeamă formată din:
500 ml oţet de 90
1 litru apă
2 linguri sare
300 gr. zahăr
piper, foi dafin
Pe masura ce se oparesc, se scot la scurs intr-o sita.
Se scot apoi din sită, se storc bine, se lasă să se răcească, şi se amestecă cu 1 cană hrean ras (opţional) şi o maioneză din 400 gr muştar şi 500 ml ulei. Se pun in borcane mici, se inchid bine si... gata!
POFTA BUNA!
Cum spuneam, despre fantezii pe două până la patru roţi, despre fantezii vii pe două până la patru picioare, despre fantezii scrise, despre fantezii visate, despre fantezii plimbate şi despre alte fantezii fantazate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
A fost odata ca niciodata...
... o fata. Care s-a sucit, s-a invartit, si dupa ce s-a uitat luuung in stanga, luuung in dreapta, si mai luuuuung inapoi, a decis ca, pen...
-
Doamnisoara de smantana nu e chiar asa batrana. Noua ani sa aiba. Poate Noua ani si jumatate. Si-i un fel de neam, pe scurt, cu Printesa de ...
-
“Curcubeul este un fenomen optic şi meteorologic care se manifestă prin apariţia pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci cînd...
-
Ii multumesc lui Boby pentru aceasta problema, si va las si pe voi sa va distrati cu ea :D
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu