A apărut o eroare în acest obiect gadget

duminică, 3 noiembrie 2013

Recidive... si nu numai

Stiu, n-am mai trecut demult pe aici, dar din cand in cand am sters praful si chiar am re-aranjat mobila (poate ca ati observat la un moment dat ca v-am mutat din "bezna noptii" intr-o biblioteca), asa ca nu se poate spune ca am parasit cu totul aceasta casa ;).
Ei bine, am avut ceva treaba. Cum spuneam si intr-un post anterior, am deschis site nou (www.quibi.ro), si mai mult decat atat, am gasit loc si am deschis "Atelierele Quibi". Avem pagina pe Facebook (Quibi, evident) si ne ocupam cu productia organizata de quilturi (in mare parte), bijuterii (am trecut la o noua clasa - argint si pietre!!!) si sezonier/ocazional decoratiuni cu specific si prajituri/dulciuri la fel (adica sezonier si cu specific).
Ceea ce ma aduce la subiectul postarii de azi:

CUPCAKE DE LAMAIE CU AFINE SI GLAZURA DE GANAS DE CIOCOLATA.


Nu-i asa ca suna foarte, dar foarte yumi?

Pai, sa va povestesc cum sta treaba:

Ingrediente:

Aluat:

150 gr unt
150 gr zahar
3 oua
300 gr faina
1 lamaie
75 gr afine
1 praf sare

Ganas

50 gr ciocolata alba
50 gr smantana grasa (dulce!)

sos afine

75 gr afine
1 lg zahar
50 ml apa


Se mixeaza untul topit cu galbenusurile, zeama de lamaie si coaja rasa. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, si se adauga zaharul topit. Se amesteca usor cele doua lichiditati (:)) si apoi se cerne deasupra faina. Se incorporeaza cat de cat (nu se amesteca prea mult, in nici un caz circular, pentru a pastra cat de cat albusurile), se adauga afinele si se termina de incorporat. Aluatul nu este unul prea lichid si nici foarte fin.
Se pune in tava si se da la cuptor 20-25 de minute, la foc mediu. Cand incep sa se "bronzeze" se verifica cu paiul daca aluatul este copt si in interior, si se scot sa se raceasca pe un grilaj.



Ciocolata alba se topeste pe bain-marie (merge si la microunde 30 de secunde, scoateti, amestecati putin si mai bagati 30 de secunde) si se amesteca cu smantana.
Afinele pentru sos se pun pe foc mic impreuna cu zaharul si apa pana se leaga.
Dupa ce s-au racit, se scufunda fiecare briosa in ganas si se lasa sa se usuce. 


Se pot servi simple, sau numai cu ganas, sau si cu sos de afine deasupra.

Au fost declarate "o nebunie" de catre degustatori, si va marturisesc ca i-am invatat sa fie pretentiosi :))))

Pana la data viitoare, va urez spor la treaba si pofta buna!
Trimiteți un comentariu