marți, 3 martie 2009

Cand vine primavara..."Cand vine primavara aleg firele cele mai pline de seva ale vietii si le impletesc in alb si rosu sa ti le dau in dar, prinse la reverul hainei, in dreptul inimii, sa o resuscitez nitel dupa iarna aspra ce a tesit sentimentele din cauza racelii stranse intre noi.
Cand vine primavara aleg acele stari ce inseamna iubire navalnica, pasiune arzatoare, puritate deplina si iertare si le rasucesc gingas cu vorbe ce suna a descantec,invocatie pentru un anotimp nou al tolerantei si intelepciunii depline,mai adaug putina nebunie si un strop de iluzie si le mangai cu gandurile mele de bine pentru cei dragi.
Cand vine primavara deschid larg ferestrele sufletului sa intre aer proaspat, primenesc sperantele, alung nelinistile si astept prieteni dragi sa vina sa aduca flori proaspete in vazele delicate ale sufletului meu.
Cand vine primavara incep sa visez, sa pasesc printre nori, sa alerg dupa fluturi, sa culeg roua din iarba, sa fac coronite de flori, sa rasucesc dragoste si vorbe bune si sa le agat apoi sub forma de martisor celor dragi, ca simbol al perenitatii, trainiciei si sperantei de bine.
Cand vine primavara uit cine sunt, cati ani am si ce se cade sa fac si las frau liber gandurilor pentru ca fiecare primavara trebuie sa aduca putin neprevazut si necunoascut in viata noastra.
Cand vine primavara vreau ca viata noastra sa nu semene cu un perete alb, imaculat prin lipsa sentimentelor sau trairilor speciale si pun ceva din nebunia culorilor spectacolului vietii si al campului sub forma unor miniaturi delicate, prinse cu snurulete copilaresti in alb si rosu, pe care oamenii le numesc martisoare pentru ca celelalte cuvinte ce inseamna pretuire si daruire au fost luate din dictionar si nu mai au cum sa arate celor dragi ce simt pentru ei.
Cand vine primavara sunt ghiocel, fluture, floare, cosar si gargarita,scoica si inima pentru ca astfel ma vei putea pastra mai mult in causul palmei cand ma vei scoate de la rever pana la anu."


Multumim, Daniela.

Trimiteți un comentariu