miercuri, 3 decembrie 2008

Cap compas… Nordkapp



Da, vrem la Capul Nord.

O provocare ce se afla in acest moment la stadiul de proiect pentru iunie 2009. S-a aflat si anul acesta pe program dar “inima” proiectului, Razvan N., a trebuit sa se opereze la coloana si am renuntat, dar nu de tot.

Suntem 10-12 motoristi infocati, ciupiti de sindromul doua roti, si vrem sa ajungem la cel mai nordic punct al batranului continent calare pe "caii nostrii". O sa mai avem probabil si insotitori, pasageri ce vor trebui sa reziste celor circa 12000 km, lucru deloc usor. Le vom da camere de filmat si de fotografiat pentru a imortaliza traseul si locurile frumoase pe care le vom vizita. Sa munceasca si ei.

Dar iata traseul probabil:
BUCURESTI - SATU MARE - VARSOVIA - VILNIUS - RIGA - TALLINN - SANKT PETERSBURG - HELSINKI - LAHTI - ROVANIEMI - IVALO - NORDKAPP - RONDHEIM - LILLEHAMMER - OSLO - GOTEBORG - KOPENHAGA - ROSTOCK - BERLIN - DRESDA - PRAGA - BRATISLAVA - BUDAPESTA - ARAD - BUCURESTI


In 1996 am avut bucuria sa merg in Laponia cu masina si sa vizitez tara lui Mos Craciun. Acum provocarea este de doua ori mai mare deoarece, unu, vrem sa mergem cu motoarele si, doi, mergem prin tarile baltice si un pic de Rusia. Merita tot efortul. Sunt locuri de basm, sunt locuri incarcate de mister si sa nu uitam ca vom prinde si ziua polara, adica la 12 noapte vom putea citi ziarul de la lumina soarelui :D.


Dar pana atunci… planuri… vise… vise.... Avem voie. Nu?


3 comentarii:

RoxanaTudor spunea...

Costele, Costele, ce ma pui tu pe jar, Costele..... Io zbor, daca am unde sa ma lipesc de voi, macar pt cateva zile.... itsi dai seama ce distractie sa merg in echipament, cu bagaj de mana casca si rucsacelu de rigoare... Oare ma primeste in avion?

Boby spunea...

Aoleu, nene Vidule, ce pofta imi faci cu chestia asta... ce m-as baga si eu... primiti si pe 4 roti ???

Costele spunea...

primim nene Boby, ca doar om avea nevoie si de o masina de asistenta :D

A fost odata ca niciodata...

... o fata. Care s-a sucit, s-a invartit, si dupa ce s-a uitat luuung in stanga, luuung in dreapta, si mai luuuuung inapoi, a decis ca, pen...