marți, 9 decembrie 2008

"Sir" Oliver Mally's Blues Distillery

”Daca cineva din Austria este capabil sa cante ”Blues Contemporan”, acela este Oliver Mally si trupa sa Blues Distillery” JAZZZEIT (cel mai cunoscut ziar de jazz din Austria)

„Blues Distillery“ poate fi usor numita trupa austriaca etalon cand canta blues contemporan. De la bluesul texan la cel din Chicago, de la bluesul coastei de vest la cantecele pornite din adancul inimii, totul e acolo.


Majoritatea cantecelor sunt originale si arata varietate bogata si o apropiere unica. Isi imbogatesc programul cu preluari de la Steve Earle, Tommy Castro, Muddy Waters… ca sa enumaram numai cativa. Nu incearca sa copieze, ci numai sa interpreteze cu un profund respect pentru varianta originala. Nu e usor sa-i incadram intr-un stil deoarece ”Distilatorilor” le place sa mixeze bluesul cu multe alte stiluri diferite. Un cocktail plin de energie va fi servit garantat!... de o trupa ce nu face prizonieri.



Acest text l-am preluat de pe site-ul oficial al leader-ului trupei the Blues Distillery, "Sir" Oliver Mally. Am navigat pe acest site dupa ce sambata seara am fost incantat sa-i ascult intr-un club din Bucuresti. Sunt muzicieni profesionisti, iubitori de blues, si stiu sa-l faca sa te patrunda. Publicul bucurestean a fost si el la inaltime, comunicand cu muzicienii pe tot parcursul concertului. Muzica si voia buna au fost la ele acasa. Bucuria a fost cu si mai mare cand pe scena a urcat la invitatia "distilatorilor" Catalin, muzician roman, maestru la muzicuta. O seara de neuitat, udata cu multa bere romaneasca :)

Oliver reprezinta pentru muzica blues austriaca ceea ce A.G. Weinberger reprezinta pentru noi romanii, adica un ”nebun frumos” ce nu vrea ca bluesul sa moara intr-o perioada in care alte ritmuri moderne invadeaza radiourile contemporane. Ma bucur din suflet ca mai exista astfel de muzicieni.



Multumim "Sir" Oliver si Blues Distillery Band.

P.S. La multi ani, Ileana ! ;)

Un comentariu:

Boby spunea...

Pai nea Costele, deci ai fost coruptibil simbata seara pina la urma...

A fost odata ca niciodata...

... o fata. Care s-a sucit, s-a invartit, si dupa ce s-a uitat luuung in stanga, luuung in dreapta, si mai luuuuung inapoi, a decis ca, pen...