luni, 1 decembrie 2008

Poveste de iarnă cu zâne – partea a doua

Asa cum nu ma asteptam, povestea cu zâne a fost cu zâne. Zâna a fost Maria. Maria Filali. Partenera lui Mazen Kiwan. Pe Mazen il stiam de la Tangocamp. Contrar majoritatii parerilor, mie personal Mazen mi-a placut atunci. Mi-a placut si acum. Din ce in ce mai mult. Mazen este tipul nepopular. Exagereaza reactiile pentru a obtine intelegere rapida. Nu e genul care te bate linistitor pe umar spunand “da, ai progresat nitel, continua, o sa reusesti tu ceva” chiar daca tu nu auzi timpul tare din muzica. Mazen este tipul acela inalt si slab, cu charisma de Iisus Hristos, care nu s-ar teme sa spuna: “Trebuie sa munciti foarte mult ca sa obtineti ceva. Talentul este 10%, restul de 90% vine din munca”. In fine, Mazen Kiwan, libanezul.


Maria Filali...ei, Maria este o poveste. Este vie, stralucitoare, calda, buna, blânda.... pâna o superi (e foarte greu sa o superi pe Maria, dar sa te fereasca Dumnezeu – N.B. Asta se scrie cu majuscula – de mânia ei cand e furioasa). Maria este zâna din povestea noastra de iarna, zâna pe care am primit-o ca pe un dar ceresc, venita din cele zari si plecata inapoi in ele. Maria este poezia in forma pura, coborata printre noi pentru a ne lumina si a ne incalzi inimile...


Imi pare rau ca nu am stiut ca au venit mai devreme. Imi pare rau ca nu i-am prins decat pentru doua vorbe pe fuga. Imi pare insa extrem de bine ca i-am intalnit. Pe Mazen a doua oara, pe Maria prima data. Mazen organizeaza un festival in aprilie, la el acasa. Maria va fi si ea acolo. Vin si Pino si Natalie. Pe celelalte doua cupluri nu le stiu, deci n-o sa va povestesc despre ele.

Nu stiu cum sa ma impart: tot in aprilie, in acelasi week-end, vin aici Adrian Veredice si Alejandra Hobert. Dam cu banul? Alegem in functie de .... ce? Uf, tare-s mic si necajit... (tip: baicarii pregatesc o excursie la Capul Nord, TOT in aceeasi zona de timp!!!)

P.S. Ca in orice poveste cu zâne, a fost si zmeul prezent. Un zmeu nesimtit si mitocan, ca daca l-ar fi dus mintea altfel, n-ar mai fi fost zmeu, ci om de treaba. Puah. Sa-l ignoram in continuare, si daca va mai scoate capul ala mare si urât, să i-l taiem cu sabia, si sa-l zdrobim sub calcai, năpârcă veninoasă ce se află!

8 comentarii:

Unknown spunea...

Si io am remarcat Za Zmeu'. O fi acelasi?Al meu ,remarcatul si metaforicul,este compus din toti aia care abia asteapta cotitura de dupa care sa arunce cu pietre,sa strambe a nemultumire ,sa arate cu degetul.De exemplu,capetele de zmeu au fost de data asta in tabara celor plictisiti ,inopinati de Murat&Michelle&Co ,si au fost cel putin la fel de evidenti ca cei care caraiau acu' o luna cu privire la Sebastian,Mariana si toti ceilalti.

Bai oameni buni/zmei tampiti,oare vi se pare cumva ca scoala pe care o reprezentati/simpatizati capata un +valoare daca va repeziti sa huliti realizarile celorlalti?

..da,sa-l zdrobim.Ignorandu-l.

RoxanaTudor spunea...

Bine ai venit, tangoistule!
Hm, ma pui pe ganduri.... si cred ca ai dreptate (desi am avut un zmeu punctual in minte). Za Zmeu' nu e unicat, din nefericire... Dar, din pacate, nu intotdeauna ignorarea este cea mai potrivita abordare, pentru ca atunci cand il ignori (pe el, metaforicul) crede ca e tolerat, poate chiar admirat in tacere, si impinge mitocania/nesimtirea mai departe, si mai departe...
Mai negociem, o impartasire de idei aduce intotdeauna un castig, daca e facuta cu mintea deschisa si inima buna.

La Sastresa spunea...

Deja mi-e dor de ei!!!

Nu pot vedea filmuletzul, sper sa am diseara internet... ca nu am de 4 zile...

Doar 2 poze? Mai vrem, mai vrem!!! Stiu ca aveti super poze :) faceti si voi un "share"!

Costele spunea...

@la sastresa
si noua, deci merem in Liban :))

cele 2 poze sunt in directa legatura cu postul viajerinei, celalat post (filmul) contine un slideshow cu 33 de poze :D
iata si un share:
http://picasaweb.google.com/roxiboxi.x/WinterTangoFairytale#

Tango Brujo spunea...

Da! Merem!
... chiar daca merg cu avionul, de nu i s-o face cuiva mila de mine sa ma ia pe motor ...

Costele spunea...

@ tango brujo
... io stiu ca cineva a zis ca te ia daca ai echipament, si mai stiu ca e serios si face ceea ce promite. ;)

Tango Brujo spunea...

Am casca si geaca (sper sa-mi vina casca!!!). De maine dau sfoara in tara sa-mi gasesc cisme si pantaloni!!
Asta inseamna ca mergem?!?!?

Costele spunea...

@tango brujo
mergem,mergem.
cizme 39 ai, asa ti-a spus. ;)
si pantaloni de vrei si iti vin ai :D

A fost odata ca niciodata...

... o fata. Care s-a sucit, s-a invartit, si dupa ce s-a uitat luuung in stanga, luuung in dreapta, si mai luuuuung inapoi, a decis ca, pen...